Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 商业空间 > 付军作品
    仁者乐山,智者乐水|龙栖湾
    3717 2021-01-13T23:03:58 11 [精品]
    设计师: 付军
    作品类别:商业空间
    仁者乐山,智者乐水|龙栖湾说明:

     

    仁者乐山,智者乐水

    The virtuous enjoy mountain, the wise enjoy water

     

     

    作品地处宜宾龙头山脚下,被山式环抱其中,设计师以自然界为灵感源泉,尝试

    即使用传统方式去表达自然的质朴又表现当代的精神气质,以一种全新的建筑概念去体现建筑风格。

    The work is located at the foot of Longtou Mountain in Yibin, surrounded by mountains. The designer tries to take nature as the source of inspiration

     

    设计师运用传统木构工法去表现当代的精神性,去掉了设计师惯用的技法可以说是一次大胆的尝试。

    It USES the traditional way to express the natural simplicity and present the contemporary spiritual temperament, and reflects the architectural style with a new architectural concept.

     

    将抽象与移情相互融合,抽象体现精神性,移情体现对事物的怀念。

    The abstraction and empathy are integrated, the abstraction reflects spirituality, and the empathy reflects the yearning for things.

     

     

    木构材质本身就是东方文化的一种体现,入口处的大门将传统木构转换成初始的叠加状态,与周边环境充分互动,“借势山水”与环境形成呼应。

     

    The timber structure itself is an embodiment of Oriental culture. The entrance gate transforms the traditional timber structure into the initial superposition state, fully interacting with the surrounding environment, and forming a response to the environment by "taking advantage of the landscape".

     

     

    对于门前的龙头山仿若李白与敬亭山,产生了“相看两不厌”的情感。

    The longtou mountain in front of the door is like Li Bai and Jingting Mountain, there is a "look at each other two never tired of" emotion.

     

     

    园林处理简单明确,把不同形式的“水”相融

    Garden treatment is simple and clear, combining different forms of "water"

     

     

    过厅处理半隐半露,意有一种“犹抱琵琶半遮面”的韵味

    Hall processing half hidden half dew, meaning a kind of "still hold a lute half mask" lasting appeal

     

    空间虽小,但特意拉长的步道却使得整个园林更加层次鲜明。

    Although the space is small, but the deliberately elongated footpath makes the whole garden more layered and distinct.

     

     

    此作品设计精妙之处在于设计师对自然的理解去诠释当下的生活。室内空间与庭院互通,形成了清晰有序的观展体验流线。

     

    The design subtlety of this work lies in the designer's understanding of nature to interpret the current life. The interior space communicates with the courtyard, forming a clear and orderly flow line for the exhibition experience.

     

    室内设计以”简单生活“为出发点,让空间平易近人。

    The interior design takes "simple life" as the starting point, making the space approachable.

     

     

    以大自然的绿色为走向,贯穿整个空间。

    To the nature of the green as the trend, throughout the whole space.

     

     

    漫步其中,移步换景,不同维度的空间变化,更有意境、更亲自然。

    Walking among them, moving to change the scene, different dimensions of space change, more artistic conception, more close to nature.

     

    当夜幕降临,光与影,给予了建筑生命的灵动,显得这片院落愈加静谧、祥和。

    When the night falls, light and shadow give life to the building, which makes the courtyard more quiet and peaceful.

     

     

     

    世间最美好的事情,莫过你期待已久,恰好我如约而至。

    The best thing in the world is what you've been looking forward to for a long time.

     

     

    项目名称 |《龙栖湾》

    Project name | longqi bay

    项目类型 | 样板间展示示范区

    Project type | model room demonstration area

    设计单位 | 四川素合上域装饰设计有限公司

    Design unit | sichuan plain closed domain decoration design co., LTD

    主案设计师 | 付军

    Main designer| jun fu

    陈设设计师 | 文凤娇

    Furnishing designer | Feng jiaoWen

    施工单位 | 四川达达建设工程有限公司

    Construction unit | Sichuan Dada Construction Engineering Co. LTD

    摄    影 | M4建筑空间摄影  龙武

    Taken a picture | M4 Architectural space photography  wu long

    面积 | 建筑面积约350㎡,景观约1000㎡。

    area | The construction area is about 350 square meters, and the landscape is about 1000 square meters.

    总投资 | 220万,

    The total investment | 2.2 million

    时间 | 从2018年11月26日概念提案到项目落地总共耗时42天

    Time | It took a total of 42 days from the concept proposal on November 26, 2018 to the project's implementation

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 付军
  • 四川
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>